Onderdeel van

LOGO 75
MVB20231108 043
Perform

Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn

16-11-2023

Bewustwording van cyberrisico’s begint al op jonge leeftijd. In een wereld waarin de nieuwe generaties semi-digitaal opgroeien is het van groot belang dat kinderen kennis opdoen over de online gevaren die kleven aan het gebruik van het internet en sociale media. In Roermond hebben ze daad bij het woord gevoegd door de inzet van HackShield.

Succesvolle aftrap van HackShield Roermond
Ongeveer 240 leerlingen (groep 7 en 8) van verschillende basisscholen in Roermond hebben in november kennisgemaakt met HackShield. Een online spel dat kinderen tussen de 8 en 12 jaar opleidt tot Cyber Agent, waarbij ze zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen de online gevaren. “Samen met de politie willen we online criminelen geen kans geven om in Roermond hun slag te slaan. Dit spel helpt. Kinderen leren door puzzels op te lossen en op missie te gaan hoe criminelen werken. Én hoe je ervoor kan zorgen dat ze bij jou geen succes hebben. Zo leren ze zichzelf en hun omgeving beter beschermen’’, vertelt burgemeester Hoogtanders.

De bijdrage van WeSecureIT
Naast het spelelement vertelden burgemeester Yolanda Hoogtanders, Mike Deswijzen, politiechef van basisteam Roermond en ethical hacker Wouter Parent (oprichter van WeSecurelT), meer over cyber- en gedigitaliseerde criminaliteit en het bestrijden ervan. Voor de leerlingen een interactieve sessie met praktisch inzicht in ethisch en niet-ethisch bezig zijn op internet. Een echte eye-opener, ook op jonge leeftijd.

De initiatiefnemers
De Roermondse HackShield-aftrap is tot stand gekomen in samenwerking met de Politie, Wel.kom, Stichting Swalm & Roer, Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg (CJG), Gilde Opleidingen, WijsMediagebruik, RIEC Limburg, The Innovation Playground, de Bibliotheek Bibliorura en de gemeente Roermond.

Van boordroom tot leerlingen
WeSecureIT helpt organisaties bij het vergroten van de kennis van haar medewerkers en maakt deze kennis via training, e-learning of workshop direct toepasbaar. Van de boardroom tot leerlingen op een basisschool, het is de missie van WeSecureIT om iedereen cybersafe te maken. Dit start met de bewustwording. 

Meer weten? Lees dan meer over onze dienstverlening op het gebied van bewustwording en preventie.

Voor meer informatie over HackShield klik hier.

MVB20231108 043