Onderdeel van

LOGO 75
Visie & missie
MISSIE

Organisaties weerbaarder maken tegen cybercrime

De digitale dreiging is enorm toegenomen. Organisaties worden door digitale criminelen met één druk op de knop out-of-business gezet. Volautomatische hackmachines speuren het internet af op zoek naar kwetsbare systemen en zwakke wachtwoorden. De kans om gehackt te worden (een digitale inbraak) is 50 keer groter dan de kans op een bedrijfsinbraak!

MISSIE

Wij helpen bewuste keuzes te maken

Het aantal cyberincidenten neemt toe en ook de schade wordt groter. We zien bestuurders dagelijks worstelen met de vraag: “doen we genoeg?” Het is de reden dat sommige bestuurders soms slapeloze nachten hebben.

WeSecureIT helpt bestuurders om bewuste keuzes te kunnen maken in het kader van cyberrisico’s. Pas als er voldoende bewustwording is en de risico’s goed in kaart zijn gebracht, kunnen bestuurders bewuste keuzes maken in het risicobeheersingsproces. We helpen organisaties met een gestructureerde aanpak, waardoor de kans op digitale open deuren wordt verkleind. We zorgen voor grip op IT en cyberrisico’s. Als het doemscenario onverhoopt toch werkelijkheid wordt bieden we hulp.

ViSIE

Waarom we doen wat we doen

Technologische ontwikkelingen hebben zich in bijzonder rap tempo opgevolgd. Prachtig vinden wij het ook: al die apparaten, computers en productiesystemen van bedrijven, organisaties en overheden. Al die technologische ontwikkelingen bieden organisaties enorm veel kansen in de markt. Het kent echter ook een keerzijde, want digitaal werken en leven heeft ervoor gezorgd dat criminelen ook deze weg zijn gaan bewandelen. De oude kaartenbak, analoge fax en simpele deurbel hebben plaats gemaakt voor volledig geautomatiseerde systemen met allerlei extra’s die vaak overal ter wereld benaderbaar zijn.

Afhankelijkheden

Organisaties zijn steeds meer afhankelijk geworden van digitale apparatuur en de ontwikkelingen op dit gebied. Systemen worden met elkaar verbonden, data wordt uitgewisseld en primaire processen zijn al vaak volledig afhankelijk van een digitaal systeem of digitale aansturing. Tijdens het verbinden van al die systemen en adoptie van nieuwe technologieën lijkt in al die jaren onvoldoende te zijn nagedacht over de veiligheid hiervan.

Digitale snelweg

Het in kaart brengen van deze digitale snelweg blijkt een bijzonder complexe uitdaging. In de loop der tijd zijn kwetsbaarheden ontstaan, waardoor internetcriminelen zichzelf toegang hebben weten te verschaffen tot data & systemen en zelfs volledige bedrijfsprocessen weten over te nemen. Zelfs oorlogsvoering heeft zich verplaatst naar onze digitale omgeving. De ontwikkelingen staan niet stil en breiden zich nog steeds in rap tempo uit. Bijvoorbeeld computersystemen die volledig zelfstandig beslissingen nemen door middel van kunstmatige intelligentie (AI). We gaan er nog veel van horen en criminelen zijn dus ook nog lang niet uitgespeeld.

Digitale open deuren

Wij brengen digitale open deuren in kaart en helpen u de juiste (preventieve) maatregelen te nemen. Samen met u zorgen we voor antwoord op de vraag: zijn we veilig genoeg? Past onze manier van werken en de huidige IT-inrichting bij het risico dat we als organisatie lopen? Objectief en onafhankelijk cyberadvies door vakidioten die met een ándere blik naar uw digitale werkomgeving kijken. Onze ethische hackers lopen warm voor het vinden van kwetsbaarheden, terwijl de consultant de vertaalslag voor u maakt van de techniek naar uw business. Want pas dan kunt u als bestuurder de juiste keuzes maken.

Over WeSecureIT

Lezingen

Over WeSecureIT

Partners

Blijf op de hoogte