Onderdeel van

LOGO 75
Beveiliging verbeteren
COMPLEXE MATERIE

IT-omgevingen zijn vaak complex.

ICT-omgevingen zijn soms zeer ingewikkeld (gemaakt) en u wilt als eindverantwoordelijke "dat het gewoon werkt en veilig is". In ontwikkelprocessen en implementaties wordt niet altijd rekening gehouden met een voldoende mate van IT-beveiliging. Zowel IT-systemen onderling als uw business zijn afhankelijk geworden van de digitale omgeving. 

informatiebeveiliging

Beveiliging verbeteren

Digitale beveiliging is een belangrijk onderdeel van elke organisatie. Het is daarom van groot belang dat u de beveiliging van je IT-infrastructuur regelmatig controleert en verbetert. Wij doen dat aan de hand van 3 stappen:

Stap 1 - Risicoanalyse

Een goede beveiligingsstrategie begint met een risicoanalyse. Hierbij wordt gekeken naar de kwetsbaarheden van de IT-infrastructuur en de mogelijke gevolgen van een aanval. Op basis hiervan kan een plan worden opgesteld om deze risico's te verminderen en de beveiliging te verbeteren.

Stap 2 - Beveiligingsmaatregelen

Na de risicoanalyse is het belangrijk om te kijken welke beveiligingsmaatregelen genomen kunnen worden om de risico's te verminderen. Hierbij valt te denken aan maatregelen zoals het updaten van software, het beveiligen van wachtwoorden en het implementeren van beveiligingssoftware.  

Stap 3 - Implementatie en monitoring

Het opstellen van een verbeterplan is één ding, maar de implementatie ervan is minstens zo belangrijk. Zorg ervoor dat de beveiligingsmaatregelen worden geïmplementeerd en dat deze regelmatig worden gecontroleerd en bijgewerkt. Zo blijft de digitale beveiliging van uw organisatie up to date en optimaal.

Wij helpen u graag bij het verbeteren van de digitale beveiliging van uw organisatie. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend adviesgesprek.

React

Digitale noodhulp

React

Incident Response Plan

React

Incident Scenario Game

Shutterstock 1705927018

React

Back-up & Recovery

Blijf op de hoogte