blijf op de hoogte

Het laatste nieuws

De wereld van cybersecurity verandert continu. Blijf op de hoogte van actueel nieuws en de laatste ontwikkelingen.

FILTER OP

Blinde vlekken in het IT-landschap

17-08-2023

Tijdens onze Cyber Security Audits komen we bij veel verschillende bedrijven. Vaak is vooraf de gedachtegang dat de informatiebeveiliging op orde is. "Ze zullen vast wat vinden, maar heel spannend zal het niet zijn". Onze risicoperceptie is natuurlijk iets anders door alle ellende die we zien als het mis is gegaan en we erbij worden geroepen om puin te ruimen. Blinde vlekken in het IT-landschap zorgen voor veel risico's.

Ook cybercriminelen maken wel eens een foutje

02-08-2023

Het is zaterdagochtend. We worden gebeld door een installatiebedrijf. De VPN is uitgevallen en ook de servers werken niet meer. De opgetrommelde IT’er snelt zich naar het bedrijf en logt in op een nog half functionerende server. Een losgeldbrief van een criminele bende staat op het beeldscherm… Hoe dan ook: internet eraf en de boel bevriezen! Hoe dit afloopt, lees nu verder!

Cybersecurity checklist voor de vakantieperiode

19-07-2023

Voor veel organisaties is de vakantieperiode aangebroken. Een inherent gevolg hiervan is dat misschien niet altijd iedereen even goed bereikbaar is en dat IT afdelingen vaak onderbezet raken.

Ook kan  het voorkomen dat zakelijke apparatuur of privé apparatuur met zakelijke data tijdelijk verplaatst naar andere delen van de wereld. Daar kleven extra risico’s aan. Hoe gaat u daar als bestuurder mee om? Start met deze checklist om ongewenste situaties te voorkomen.

De NIS2 regelgeving - wat is het en wanneer is het voor u van toepassing

14-07-2023

De nieuwe Europese NIS2 richtlijn scherpt de regelgeving aan op het gebied van informatiebeveiliging. De oude NIS is slechts van toepassing voor essentiële bedrijven. Hierbij kunt u denken aan leveranciers van drinkwater, energie en telecombedrijven. Met de komst van de nieuwe regelgeving NIS2 verandert dit aanzienlijk.

Meer bedrijven worden gezien als essentiële bedrijven en er wordt een nieuwe categorie toegevoegd: belangrijke bedrijven. Daar kunt u als MKB ondernemer zomaar tussen zitten.

Lees hier meer over de NIS2 en de toepasselijkheid voor uw organisatie.

Operationele technologie kent vele IT uitdagingen

30-05-2023

Operationele technologie (OT) is een cruciale factor in moderne bedrijfsvoering. OT stelt bedrijven in staat om hun fysieke processen te beheren, zoals productielijnen en distributie-automation. Echter, het gebruik van OT brengt ook enkele grote uitdagingen met zich mee. De koppeling van OT aan bedrijfsnetwerken zorgt voor een grote uitdaging voor bedrijven om toch compliant te blijven aan wet- en regelgeving

WeSecureIT biedt hulp bij aanval op ZyXEL firewalls

26-05-2023

Het NCSC bracht vandaag een landelijke waarschuwing uit. Op 17 mei j.l. werden er ernstige kwetsbaarheden ontdekt in meerdere firewalls en internet apparaten van het merk ZyXEL. Vandaag werd bekend dat de kwetsbaarheden actief werden misbruikt. ZyXEL firewalls worden geregeld in het MKB gebruikt. WeSecureIT ging op onderzoek uit en bracht nietsvermoedende MKB'ers proactief op de hoogte!