Onderdeel van

LOGO 75
DNS Beveiliging
DNS Beveiliging

Weet u precies wat er allemaal gebeurt op uw netwerk?

Bedrijfsnetwerken zijn steeds uitgebreider en complexer. Applicaties verschuiven naar de cloud en medewerkers brengen eigen devices mee. Bedrijfslaptops bevinden zich vaak buiten de beveiligde omgeving, waardoor de firewall geen functie meer heeft. Kies nu voor een extra veilige schil over uw netwerk en apparaten: DNS Beveiliging.

DNS beveiliging
DNS beveiliging 2
digitale veiligheid

Het belang van DNS beveiliging voor uw bedrijf

Organisaties zoeken voortdurend naar manieren ter bescherming tegen aanvallen van cybercriminelen. Een steeds belangrijker aspect van cybersecurity is DNS-beveiliging. Maar wat houdt dat concreet in en waarom is het zo cruciaal?

DNS (Domain Name System) is een essentieel onderdeel van elk netwerk, maar het kan ook een zwakke plek zijn in de beveiliging. Dit protocol zorgt ervoor dat de vertaling tussen domeinnamen en IP-adressen correct verloopt. Wanneer je als gebruiker bijvoorbeeld een website wilt bezoeken, typ je de domeinnaam in en wordt er via de DNS een bijbehorend IP-adres opgezocht. Stel je eens voor dat je geen gebruik zou maken van DNS: dan moest elk IP-adres van alle websites worden opgeslagen en telkens weer worden teruggevonden. DNS-beveiliging zorgt ervoor dat deze vertaling veilig gebeurt. 

Cybercriminelen creëren valse websites met (ongeveer) dezelfde naam als die van een echte website, om vervolgens gevoelige informatie te stelen. Of ze gebruiken in malware geen IP adres maar een domeinnaam, zodat ze tussentijds van server kunnen wisselen. Ransomware-aanvallen maken vaak gebruik van DNS-kaping om hun doel te bereiken.

Daarnaast zijn veel organisaties afhankelijk van cloudservices (SAAS), waardoor er steeds meer verkeer via internet loopt. DNS-beveiliging is een moderne en doeltreffende oplossing voor iedere onderneming die cybersecurity naar een hoger niveau wil tillen. Met DNS Beveiliging van WeSecureIT bent u verzekerd van een veilige en betrouwbare verbinding met het internet.

Maak uw organisatie vandaag nog digitaal veiliger

 DNS Beveiliging verbetert de bescherming van uw bedrijf tegen cyberaanvallen, onafhankelijk van bestaande antimalware oplossingen en firewalls. Zie het als een toevoeging op de huidige bescherming en een onafhankelijk scherp oog op uw bestaande maatregelen.

DNS Beveiliging biedt onder andere:

  • Actieve blokkering van malafide domeinen, zoals phishing, malware, ransomware etc.
  • Actieve blokkering van ongewenste websites en hinderlijke advertenties (geen dure antimalware oplossingen nodig)
  • Werkt op Windows, Macs, en alle firewalls
  • Beschermt actief uw OT en IoT apparatuur
  • Realtime inzicht in al uw DNS verkeer

Door gebruik te maken van de geavanceerde technologieën in DNS Beveiliging, kan WeSecureIT uw bedrijf een optimale beveiliging bieden tegen cyberaanvallen. 

Prevent

Quickscan cyberrisico's

Shutterstock 2188603547 (1)

Prevent

Technische IT audit

Prevent

Security Awareness training

Blijf op de hoogte