Onderdeel van

LOGO 75
Prevent

Operationele technologie kent vele IT uitdagingen

30-05-2023

Operationele technologie (OT) is een cruciale factor in moderne bedrijfsvoering. OT stelt bedrijven in staat om hun fysieke processen te beheren, zoals productielijnen en distributie-automation. Echter, het gebruik van OT brengt ook enkele grote uitdagingen met zich mee. De koppeling van OT aan bedrijfsnetwerken zorgt voor een grote uitdaging voor bedrijven om toch compliant te blijven aan wet- en regelgeving

Kwetsbaarheden door verouderde IT

Een belangrijke uitdaging waarmee bedrijven te maken hebben bij het gebruik van OT, is de verouderde IT-infrastructuur die er vaak bij hoort. Op machines en andere verouderde OT-apparatuur kan vaak geen endpoint security worden geïnstalleerd. Fabrikanten laten het niet toe, het systeem is te verouderd etc. Dit leidt ertoe dat deze apparatuur een zwakke plek vormt binnen het hele bedrijfsnetwerk. De apparatuur is kwetsbaar, maar kan vaak niet of onvoldoende worden beschermd.  Het is dan ook belangrijk om deze apparatuur op een manier te beschermen die past bij de digitale dreiging van vandaag.

DNS-beveiliging als oplossing

WeSecureIT biedt een effectieve oplossing voor dit probleem: DNS beveiliging. Deze oplossing werkt voor daadwerkelijk alle apparatuur, inclusief oude en verouderde OT-apparatuur. Door gebruik te maken van DNS-beveiliging kan deze apparatuur toch worden beschermd: zonder ingrijpende maatregelen of downtime. DNS-beveiliging fungeert als een schil van bescherming rondom de apparatuur, waardoor cybercriminelen niet langer makkelijk toegang kunnen krijgen. Bovendien verkrijgt u hierdoor inzicht in het internetverkeer van uw machines en andere smart devices.

Conclusie

Kortom: het gebruik van OT brengt uitdagingen met zich mee wat betreft beveiliging. De verouderde IT-infrastructuur die vaak wordt gebruikt in combinatie met OT, zorgt ervoor dat deze machines kwetsbaarheden kunnen vormen voor het hele bedrijfsnetwerk. WeSecureIT biedt de oplossing met DNS-beveiliging. Hiermee kan alle apparatuur worden beschermd, ook op de apparatuur die niet door middel van endpoint security kan worden beschermd. Door te kiezen voor DNS-beveiliging van WeSecureIT bent u verzekerd van meer inzicht in uw internetverkeer en een veiliger OT inrichting.

Shutterstock 1250601016