Onderdeel van

LOGO 75
Prevent

Phishingactie op directeuren MKB, hoe liep het af voor dit bedrijf?

12-06-2023

Afgelopen vrijdag hebben we bericht over de gerichte phishing actie op directeuren in het MKB. Vanuit de "Kamer van Koophandel" werd een goed uitziende phishingmail verstuurd naar directeuren en bedrijfseigenaren. De melding: nog wat gegevens invullen omdat de registratie niet compleet was.

Lees hier hoe het afliep bij dit bedrijf!

Gelukkig hadden we DNS beveiliging!

Er werd dus op geklikt door de directeur van het bedrijf. Gelukkig had diezelfde directeur een abonnement op DNS beveiliging bij WeSecureIT afgesloten voor de hele organisatie. Alle laptops en Iphones van het bedrijf waren beschermd door een extra veilige schil. Waar de firewall van het bedrijf niet in actie kon komen (immers werd er geklikt via een mobieltje buiten de kantooromgeving), kwam DNS beveiliging wel in actie!

IMG 4104

Actief blokkeren van ongewenste en malafide domeinen

DNS beveiliging zorgt ervoor dat malafide domeinen, zoals phishing sites en botnets actief worden geblokkeerd. Dat gebeurt al vóórdat eventuele malafide verbindingen al zijn gemaakt. Dat is nu precies wat DNS beveiliging zo krachtig maakt. De antivirus bescherming van de computer hoeft niet in actie te komen, want de dreiging wordt al geblokkeerd aan het begin van de internet connectie.

Er wordt 24/7 gewerkt om actief blokkeerlijsten samen te stellen van malafide domeinen.

Dashboard met overzicht voor IT managers

Als IT manager wilt u zoveel mogelijk overzicht over wat er in uw bedrijfsnetwerk gaande is. En of er mogelijk afwijkingen plaatsvinden. DNS beveiliging geeft u dat inzicht en overzicht. Zo ziet u hier de blokkade van het malafide domein.

Blokkade door DNS beveiliging

Het domein was al eerder in verband gebracht met malware. Nu werd er een malafide phishing site op gehost. DNS beveiliging zorgde ervoor dat dit bedrijf geen slachtoffer werd van een gerichte aanval om persoonsgegevens van directeuren afhandig te maken.

Meer weten of DNS beveiliging aanvragen voor uw organisatie?

https://www.wesecureit.nl/prevent/dns-beveiliging/

WeSecureIT | Proud Partner of SecurityHive