MVB20231108 043
Gemeente Roermond
Logo
HACKSHIELD

Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn.

Bewustwording van cyberrisico’s begint al op jonge leeftijd. In een wereld waarin de nieuwe generaties semi-digitaal opgroeien is het van groot belang dat kinderen kennis opdoen over de online gevaren die kleven aan het gebruik van het internet en sociale media. In Roermond hebben ze daad bij het woord gevoegd door de inzet van HackShield.

MVB20231108 043
MVB20231108 059

Succesvolle aftrap van HackShield Roermond

Ongeveer 240 leerlingen (groep 7 en 8) van verschillende basisscholen in Roermond hebben in november kennisgemaakt met HackShield. Een online spel dat kinderen tussen de 8 en 12 jaar opleidt tot Cyber Agent, waarbij ze zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen de online gevaren. “Samen met de politie willen we online criminelen geen kans geven om in Roermond hun slag te slaan. Dit spel helpt. Kinderen leren door puzzels op te lossen en op missie te gaan hoe criminelen werken. Én hoe je ervoor kan zorgen dat ze bij jou geen succes hebben. Zo leren ze zichzelf en hun omgeving beter beschermen’’, vertelt burgemeester Hoogtanders.

De bijdrage van WeSecureIT

Naast het spelelement vertelden burgemeester Yolanda Hoogtanders, Mike Deswijzen, politiechef van basisteam Roermond en ethical hacker Wouter Parent (oprichter van WeSecurelT), meer over cyber- en gedigitaliseerde criminaliteit en het bestrijden ervan. Voor de leerlingen een interactieve sessie met praktisch inzicht in ethisch en niet-ethisch bezig zijn op internet. Een echte eye-opener, ook op jonge leeftijd.

Van boordroom tot leerlingen

WeSecureIT helpt organisaties bij het vergroten van de kennis van haar medewerkers en maakt deze kennis via training, e-learning of workshop direct toepasbaar. Van de boardroom tot leerlingen op een basisschool, het is de missie van WeSecureIT om iedereen cybersafe te maken. Dit start met de bewustwording. 

Meer weten? Lees dan meer over onze dienstverlening op het gebied van bewustwording en preventie.

Blijf op de hoogte